Extra 2020-05-12T08:39:34+00:00

Tips om beter te slapen

Zorg voor een schone lucht en voldoende ventilatie in je slaapkamer. Laat altijd een raam open of op een kiertje. Een koele temperatuur is het beste om goed te slapen. 15 a 16 graden is een ideale slaaptemperatuur.

Verduister je kamer zo goed mogelijk. Hoe donkerder hoe beter. Licht heeft namelijk veel invloed op ons slaap- waakritme.

Zorg dat je relaxt naar bed gaat, dit doe je door s’avonds voldoende te ontspannen. Probeer minimaal een uur voor het naar bed gaan geen actieve dingen meer te doen. Meditatie is een goed hulpmiddel om je hoofd even helemaal leeg te maken en tot rust te komen. Een makkelijk toepasbare manier van mediteren is door je helemaal te focussen op je ademhaling. Probeer je heel bewust met je ademhaling bezig te houden en niet aan andere dingen te denken.

Een actieve levensstijl, bijvoorbeeld door overdag voldoende te sporten, bevorderd een goede nachtrust. Je kunt het beste niet vlak voor het naar bed gaan sporten of op een andere manier erg actief zijn (mik op zo’n 2 a 3 uur voor het slapen).

Je slaapritme heeft ook veel invloed op je slaapkwaliteit. Ga op (redelijk) vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op. Wijk hier ook in het weekend niet teveel vanaf, dat kan je slaap- waakritme goed verstoren! Dit is ook de reden dat we zondag vaak slechter slapen.

Eet een paar uur voor het naar bed gaan geen zware maaltijden meer. Als je lichaam nog druk bezig is met het verteren van je eten kan dit je wakker houden. Drink een kopje kruidenthee voor het slapen gaan. Geen gewone thee (en zeker geen koffie) waar theïne/cafeïne in zit. Dit werkt juist stimulerend en houd je wakker! Sommige voeding bevorderd de aanmaak van melatonine (slaaphormoon). Voorbeelden hiervan zijn melk en bananen.

En uiteraard: zorg dat je slaapt op een goed kussen. Belangrijk is dat je hoofd, nek en wervelkolom goede ondersteuning krijgen. Slaap dus met je hoofd midden op het kussen, met de schouder aansluitend aan het kussen zodat je nek goede ondersteuning krijgt.

Kom langs bij Olga voor goed advies over hét perfecte kussen voor jou!

Bestel nu een kussen bij Olga!