Over de kussens 2018-01-22T11:55:52+00:00

10 jaar jonger wakker! Vind het perfecte kussen voor jou

Een te dik, te dun of gewoonweg ongemakkelijk hoofdkussen kan je slapeloze nachten bezorgen. Een juist hoofdkussen, daarentegen, verlicht nek en rugpijn, bevordert je nachtrust en helpt je uitgerust aan je dag beginnen.

Bestaat er wel zoiets als ‘het ideale kussen’?

Nee. Het perfecte kussen is niet per se duur, dun, dik of zacht. Of een kussen goed is om op te slapen, hangt niet alleen af van de kwaliteiten van het kussen zelf, maar ook van de persoon die erop slaapt. Elke persoon heeft een ander lichaam en slaapgewoonten. Het is de combinatie van beiden die de sleutel vormt tot het vinden van het ideale kussen.

Wat alle goede kussens wel gemeen hebben, is dat ze je liggende lichaam een neutrale houding helpen aannemen – dezelfde positie als die waarin je lichaam zich rechtopstaand bevindt. Als je wervelkolom ‘s nachts niet in z’n natuurlijke houding kan rusten, zullen je spieren opgespannen blijven om je wervelkolom toch in die neutrale positie te dwingen.

Vermoeiend! En soms ook pijnlijk: een foute slaaphouding kan leiden tot pijn tussen de schouderbladen, nekpijn – die eventueel uitstraalt naar het hoofd – maar zelfs veel lager in je lichaam kunnen klachten optreden, want alles is tenslotte met elkaar verbonden. Zorg dus dat je goed op je kussen ligt en elke nacht goed slaapt!

De kussens van Olga

  • Zijn gevuld met een gesiliconiseerde kunststofvezel-bolletjes
  • Extra gevuld, waar normaal een kussen 700gr bevat, is dit kussen 1000 gr. Dat is dus lekker hoog slapen óf er wat uithalen!
  • Hebben een katoensatijnen tijk met goede rits.
  • Zijn anti-allergisch
  • Kunnen gewassen worden op 60 graden en gedroogd op de koele stand in de droogmachine, of in het zonnetje.
  • Zijn zacht maar wel stevig, en dat blijft zo!

De kussens van Olga

Gesiliconiseerde kunststofvezel-bolletjes

Olga’s Kussens zijn gevuld met gesiliconiseerde kunststofvezel bolletjes. Bolletjes die gemaakt zijn van holle vezels die gedraaid zijn tot kleine bolletjes. Dit zorgt voor een heerlijk zacht maar een veerkrachtig kussen met veel volume. De gesiliconiseerde vulling is van hoge kwaliteit, anti allergeen, wasbaar en behoud ten alle tijden het volume.

Goed gevuld kussen

Een groot voordeel van Olga’s Kussens is dat je deze naar eigen wens kunt vullen. Een normaal kussen bevat ongeveer 700 gram vulling maar Olga’s Kussens zijn extra gevuld namelijk met 1000 gram vulling. Dit betekend dat je heerlijk hoog kunt slapen. Vind je dit niet prettig? Dan is er heel eenvoudig om een beetje vulling uit het kussen te verwijderen. Je kunt Olga’s Kussens dus vullen naar jouw eigen wens.

Een katoensatijnen tijk met rits

De katoensatijnen tijk die standaard om Olga’s Kussens heen zit zorgt voor een nog beter slaapcomfort. Katoen is zacht, ademt prima, absorbeert goed, voelt prettig aan op de huid, is goed wasbaar en gaat lang mee. Dankzij de zachte glans en gladde satijnbinding van het tijk kreukelt je huid niet , minder rimpels dus als je opstaat. Het satijn voorkomt ook dat je haar klitten krijgt, wat wil je nog meer!

Anti-allergisch kussen

Hebt u last van allergie? Dan heeft u zeker baat bij Olga’s Kussens. Olga’s Kussens zijn namelijk Anti allergisch! Dat betekend dat de materialen waarvan het kussen gemaakt is geen allergische reactie veroorzaken. Er zijn heel erg veel mensen die last hebben van een huisstofmijt allergie en deze allergie wordt vaak verergert door een niet juist kussen. Het is wel van groot belang dat je Olga’s Kussens regelmatig wast. Je kunt niet alleen de sloop rondom het kussen eenvoudig wassen maar ook het kussen zelf!

Een kussen dat gewassen en gedroogd kan worden

Olga’s Kussens kunnen gewoon gewassen worden in de wasmachine. De vulling van het kussen zal niet klonteren of zijn volume verliezen. Ook kun je Olga’s Kussens na het wassen in de wasmachine drogen op een rustige stand in de wasdroger of buiten in het zonnetje laten drogen.

Een zacht maar stevig kussen

Bent u dus op zoek naar een anti allergisch kussen, een stevig maar toch zacht kussen, een kussen dat uw hoofd goed en gezond ondersteund of een kussen dat wasbaar is? Dan zijn Olga’s Kussens degene die u zoekt!

Ben je ook op zoek naar een heerlijk dons dekbed? Neem even contact op voor meer informatie!

Neem contact met ons op